wtorek, 3 kwietnia 2012

Omlet z kalafiora

Oj, jak dawno nie bylo przepisow! Pobyt w Polsce przebiega bardzo intensywnie. Mam wstepnie umowiona sesje fotograficzna na nowe potrawy, sa juz przygotowane przepisy, ale nie ma czasu na ich zrealizowanie... Dzieje sie tak duzo!
Postanowilam otworzyc plik z przepisami na sesje i podzielic sie z Wami toskanskim przepisem na omleta z kalafiora.


Frittata con il cavolfiore

Skladniki:
pol kalafiora,
4 lyzki oliwy z oliwek,
2 zabki czosnku
sol i pieprz
6 jaj

Przygotowanie:
Na patelni polanej oliwa z oliwek wrzucic dwa obrane zabki czosnku. 


Pokrojonego na kawalki kalafiora wrzucic na rozgrzana oliwe z czosnkiem. Dodac sol i pieprz. Dusic pod przykryciem do momentu gdy kalafior bedzie miekki. Odlowic czosnek i zalac kalafiora roztrzepanymi jajami. Omleta smazyc po obu stronach.